free hit counter
Панорамна снимка от планински град в България
Анимация 1Анимация № 1

Снимки

Кажи на приятел!

Фотографиите представляват точно изображение със спазена мащабируемост на предметите от околния свят. Две фотографии направени от различен ъгъл образуват едно стерео изображение. Направени снимки в равнината със застъпване образуват панорамна снимка. При тези три типа снимки се намират следните прилики и разлики:

Свойства на картините
Свойство Фотография Стерео картина Панорамна снимка 360 °
Картини 2016 г.
Палитра с цвят ≅ 16 милиона цвята ≅ 16 милиона цвята ≅ 16 милиона цвята
Структура растерна растерна растерна
Обектна ориентация съчетана и случайна съчетана и случайна съчетана и случайна
Размер 1 път 1,30 пъти 0,49 пъти и повече
Ширина 2848 px 5696 px 3884 px
Височина 2134 px 2134 px 428 px
Реализъм Размерност и форма Размерност, форма и пространственост Размерност, форма и обхватност

При заснемането на цифрови кадри се взима в пред вид предназначението на картината /трансферният резултат/ и необходимото качество на цветовата палитра с ефектите на осветлението на сцената. Детайлното визуализиране е по-добро при добра осветеност на обектите. За максимално качество и контрастност е препоръчителен бял фон, цветен филтър или цветна светлина. Класическите снимки не изискват промяна на цветовете а единственно статив и светлинен източник. В последствие се прилагат различни техники на оптимизация на картината. Например намаляване на големината, подобряване на цветовете, модифициране на цветовете в реалистични цветове и прилагане на артистичен ефект.

За добавянето на ефект се определя представителността на кадрите и се използва или аниматорски софтуер или софтуер за тримерно моделиране от двумерни картини. Предварителната редакция на кадрите допринася за по-доброто предаване на сцената от редактора на снимките. Готовия и комплектуван продукт се нарича, когато предава движение - анимация, когато е тримерно моделиран - тримерен модел. Постиженията в цифровото изкуство позволяват качествен контрол на съхраняваната фотография. Облачните услуги за съхранение на данни предлагат надеждно пространство за снимки и файлове с данни.

Снимка 1Снимка № 1 Снимка 2Снимка № 2 Снимка 3Снимка № 3 Снимка 4Снимка № 4 Снимка 5Снимка № 5
1. Photography, Wikipedia, The free encyclopedia, 24.9.2016 2. Stereoscopy, Wikipedia, The free encyclopedia, 24.9.2016 3. Panoramic photography, Wikipedia, The free encyclopedia, 24.9.2016 4. Ръчните настройки на фотоапарата - силата на знанието, PC World, Цифрова фотография, 28.11.2016 5. Анимация, Уикипедия, Свободната енциклопедия, 28.11.2016 6. Тримерно моделиране, Уикипедия, Свободната енциклопедия, 28.11.2016